30 day challenges

30 day challenges

Huidige challenge

Niet klagen challenge

2018

2017

2016

 

Waarom 30 day challenges?

Het is begonnen vanuit de frustratie dat ik mijn eigen doelen niet haalde. Doelen stellen doe ik al meer dan 5 jaar. De eerste paar jaar haalde ik de doelen nooit. Tenminste, ik haalde niet de voldoening eruit waarop ik had gehoopt. Dit kwam vooral doordat ik slechts een deel van de doelen haalde.

Hier heb ik veel over gelezen en van geleerd. Na een aantal jaar ontstond er daardoor een werkwijze om de doelen wel te halen. Hierdoor ging het steeds beter. 30 day challenges zijn een belangrijk onderdeel van deze werkwijze. Bovendien zijn deze challenges ook gewoon heel erg leuk.

Doelen stellen om een stap(je) verder te komen.

Het stellen van doelen is intrigerend. Het maakt je bewust van je eigen prioriteiten. Hierdoor kan je richting geven aan je leven. Bij mij komt dit voort uit de drang om mezelf te blijven ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang. Voor de één is dit obsessief ambitieus, de ander herkent zich erin. Persoonlijk geloof ik dat iedereen graag een stap(je) verder wil komen. Het aantal stapjes of de grootte van de stappen verschilt per persoon.

YOUNG

Ik denk dat mijn blogs en tips interessant kunnen zijn voor iedereen die bezig is met het behalen van doelen. Desalniettemin focus ik mij op jonge mensen. Vanuit de studie en vanuit werk herken ik een ongelofelijke drive bij jonge mensen om dingen te bereiken. Tegelijkertijd lopen mensen er tegenaan dat het behalen van hun doelen niet lukt. Hopelijk kunnen mijn ervaringen en jouw intrinsieke motivatie je een stapje verder brengen.

ACHIEVER

Achiever suggereert niet dat je al iets hebt bereikt. Het suggereert dat je de intentie hebt om iets te bereiken, te verbeteren of aan te pakken. Wat dat dan ook is. Het gevoel dat je de dingen bereikt die je wil bereiken maakt je een Achiever.

Balans

De balans tussen helemaal niet bezig zijn met doelen halen en hier teveel mee bezig zijn. De balans tussen serieuze doelen en leuke doelen. De balans tussen dingen aanleren en dingen afleren. De balans tussen geest en lichaam. Persoonlijk zit ik aan de kant van het spectrum waar je af en toe wat minder ambitieus mag zijn. Door hier veel over te leren is dit al aardig gelukt. Er zijn echter ook mensen die te weinig bezig zijn met hun ambities of doelen. Deze groepen kunnen zeker wat van elkaar leren.

Geen expert

Deze blog is geboren naar aanleiding van persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld: ik wil graag een betere schrijver worden. Mijn blogs en tips zullen interessanter zijn voor mensen die ook enige mate bezig zijn met zichzelf verbeteren. Ik ben geen professional of expert. Het is mijn mening en het zijn mijn persoonlijke ervaringen. Zelf moet ik nog veel leren. Laat het daarom vooral weten als je nog tips hebt. Bovendien zul je mij vaak zien verwijzen naar andere mensen. Door al hun kennis te combineren met mijn ervaringen hoop ik jou een stapje verder te helpen.

Waarom 30 dagen? Waarom niet 10 of 100..

Hier zijn voldoende onderzoeken naar gedaan. Echter, voor mij is dit niet op onderzoek gebaseerd. Het voelde als de juiste periode om iets aan mijn gewoontes te kunnen veranderen. Het is lang genoeg om niet zomaar op discipline vol te houden. Daarnaast is het niet zo lang dat je gaat twijfelen om de uitdaging aan te gaan. Daarom ga ik er 30 dagen volle bak voor om daarna de balans te herstellen door de positieve lessen mee te nemen in de rest mijn leven.

1 doel tegelijk principe

Dit is één van de belangrijkste pijlers van de 30 dagen challenges. Ik denk dat de meest gemaakte fout is dat wij teveel tegelijk willen. Zelf had ik altijd een lijstje met 8 tot 10 doelen. Wanneer je uiteindelijk overal een klein beetje aan hebt gewerkt haal je nergens voldoening uit. Daarom is focus voor mij een vuistregel. Tijdens een 30 dagen challenge focus ik maar op 1 ding tegelijk. Dit betekent niet dat je al je andere doelen moet verloochenen. Het zorgt ervoor dat jij keihard werkt aan ieder van je doelen. Focus leidt tot voldoening.

Je wint hiermee geen originaliteitsprijs

Dat klopt! Hier ben ik in de loop van de tijd ook achter gekomen. Ik was mij van te voren niet bewust van iedereen die dit nog meer deed. Ik zal trouw refereren naar de bron wanneer ik de kennis van iemand gebruik op mijn blog. Persoonlijk zie ik deze blog als een verzamelplek van deze kennis.

“Ik daag je uit, om jezelf uit te dagen”

Tot slot, ik zie het doen van allerlei challenges als een mooie reis zonder duidelijke eindbestemming. Iedere challenge is de volgende stop van een wereldreis. Iedere challenge maakt mij een betere versie van mijzelf. Youngachiever.nl is opgestart om te inspireren. Je hoeft niet iedere 30 dagen een challenge te doen om geïnspireerd te zijn. Je kunt aan de slag met de lessen en hier je voordeel uit halen. Kortom, ik daag je uit om jezelf uit te dagen.

Bonus:

De godfather der 30 day challenges: Matt Cutts

Ga je een challenge doen? Heb je nog vragen? Laat het mij weten op robin@youngachiever.nl.