The Fear of Missing out – Mark Manson

Net als Mark lijd ik aan FOMO “Fear of Missing Out”. Angst om dingen te missen.

FOMO is a compulsive desire to experience something (or be somewhere) motivated not by what you gain, but rather by the fear of what you will potentially lose. And this idea of loss is usually (OK, almost always) imagined.

Jarenlang wilde ik naar ieder feestje, geen training missen, overuren maken, met zoveel mogelijk vrienden in contact blijven en zo goed mogelijk op de hoogte blijven van social media. Steeds maar meer willen is onhoudbaar.

Een herkenbaar probleem hierin is de smartphone. Iedereen heeft dat ding in zijn handen om maar een beetje op Instagram te kijken hoe mooi het leven van anderen is. Het vergelijken van jouw leven met dat van anderen is gevaarlijk. Er zijn altijd wel mensen met een mooier, gelukkiger, rijker leven dan jij.

Probeer je mindset te veranderen. Social approval is leuk. Commitment aan de dingen die je ECHT blij maken brengt geluk.

Besef je dat je altijd wel dingen mist.  Focus je vervolgens op de ervaringen die echt belangrijk zijn en geniet daarvan. Dit is een andere mindset. Het doel is niet om zoveel mogelijk ervaringen op te doen, maar om de juiste ervaringen op te doen.


Het volledige artikel vind je hier: The Fear of Missing Out – Mark Manson